Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On TwitterVisit Us On Linkedin

Het staat op mijn voorpagina: word Web-Meester in 8 minuten per dag! Maar waar komt dat statement vandaan?

Nou, een tijds-investering van 8 minuten per dag, dat voel je niet echt, toch? Wat is een investering van 8 minuten per dag? Wat moet je daarvoor laten? Eigenlijk niks. 8 minuten per dag, kun je al vrij maken tussen het opstaan en je ontbijt. Of tussen je ontbijt en naar kantoor gaan. Of tijdens je lunchpauze, of een koffiepauze, of door 8 minuten later naar bed te gaan.

Je snapt me. 8 minuten per dag heeft iedereen wel die iets heel graag wil.

En: 8×7=56

Dus een investering van 8 minuten per dag staat gelijk aan een uur per week. Of 48 uur per jaar, ofwel 6 volle werkdagen per jaar.

We hebben allemaal evenveel tijd. Een dag telt voor iedereen 24 uur. Maar door van alle tijd die je loos besteedt een klein beetje af te schrapen en nuttig te besteden, kun je dus best een relevante hoeveelheid tijd winnen. Want bedenk nu eens wat het voor jouw onderneming of side-hussle zou betekenen als je een volle week extra per jaar zou besteden aan de marketing, of de strategie?

Het is mijn doel om iedere dag een filmpje voor jullie te maken met informatie die je verder gaat helpen met je online marketing strategie. Die filmpjes zullen meestal tussen de 3 en 10 minuten lang zijn. Laten we aannemen ze gemiddeld 8 minuten zullen duren. Dan kost het jou dus 8 minuten per dag om die filmpjes te kijken. Soms langer, soms korter.

Nog meer tijdswinst

Kun jij je hoofd uit zetten? Ik niet. Denken doen we (bijna) altijd. Nadat je een filmpje gekeken hebt, of iets geleerd hebt, blijft het geleerde natuurlijk even in je hoofd malen en kom je op de meest onverwachte momenten waarschijnlijk op het idee hoe je het geleerde voor jouw onderneming kunt inzetten. Weer een loos moment dat tot iets productiefs leidt!

En nu nog mooier: 16 minuten per dag.

Maar stel nu dat je behalve de filmpjes te kijken ook nog eens 8 minuten per dag neemt om het geleerde te implementeren, of voor jezelf uit te denken. Als je voor 8 minuten tijd kunt vinden in jouw dag, dan kun je dat waarschijnlijk ook voor 16 minuten. (Het hoeft niet in één blok).

Een conversie van 16 minuten loze tijd naar productieve tijd representeert een tijdswinst van 2 uur per week, bijna 100 uur per jaar en dus 2.5 werkweken per jaar!

Goede gewoonten van winnende ondernemers

Als je kijkt naar de goede gewoonten van winnende ondernemers, dan zie je dat zij vaak veel werken. Heel veel werken. Voor jonge ondernemers vormt het opgeven van ‘avondjes netflix kijken’ vaak een omslagpunt. In plaats van uren per dag te besteden aan het improductief consumeren wat iemand anders heeft gemaakt kun je ook dezelfde tijd besteden aan het opbouwen van iets, of het aanleren van iets. Nu heeft elk mens ontspanning nodig en is tijd besteden aan vrienden en familie natuurlijk hartstikke belangrijk. Maar minder films en series kijken, of een uurtje eerder opstaan (zie the miracle morning) kan je zo veel tijdswinst opleveren dat je er letterlijk bergen werk mee kunt verzetten.

Ik schrijf dit op 1 januari, terwijl mijn hele huishouden nog ligt te slapen. Daarom: Een gelukkig en productief nieuw jaar toegewenst! En dat al je ondernemerswensen mogen uitkomen in 2020!

(Afbeelding van Pixabay)